Mata teflonowa papier do pieczenia wielorazowa
Mata teflonowa do pieczenia to niezastąpiony element każdej kuchni. Zaprojektowana tak, aby była nieprzywierająca, zapewnia za każdym razem udane pieczenie. Możliwość przycięcia folii do potrzebnych rozmiarów dodaje jej uniwersalności. Po upieczeniu, wystarczy chwilę namoczyć folię, co pomoże w jej oczyszczeniu, następnie wysuszyć i jest gotowa do kolejnego użycia. Mata nadaje się do piekarników gazowych i elektrycznych - max 230°C. Jeżeli nie zostanie uszkodzona mechanicznie, jej wytrzymałość to 50 wypieków, co w porównaniu do klasycznych papierów do pieczenia, czyni ją bardziej ekonomiczną opcją.
Zastosowania:
- Pieczenie ciast: Dzięki nieprzywierającej powierzchni, mata teflonowa jest idealna do pieczenia różnego rodzaju ciast i ciasteczek.
- Pieczenie mięsa: Mata teflonowa może być również używana do pieczenia mięsa, zapewniając równomierne rozprowadzenie ciepła.
- Pieczenie warzyw: Mata teflonowa jest doskonała do pieczenia warzyw, zapewniając, że nie przywierają do blachy.
- Pieczenie pizzy: Dzięki możliwości przycięcia do potrzebnych rozmiarów, mata teflonowa jest idealna do pieczenia pizzy.
Dane techniczne:
- Kolor: brązowy
- Długość: 40 cm
- Szerokość: 33 cm
- Grubość: 0,1 cm
- Waga: 43 g
- Materiał: teflon